Orban ljetuje u Hrvatskoj: Ovaj put je pozornost privukao majicom koju nosi

Godišnji odmor Viktora Orbána, koji se odmara na hrvatskim otocima u Dalmaciji, ušao je u četvrtu sedmicu, što se vidi i po opuštenom i dosad neviđenom izdanju mađarskog premijera.

Prvi put je uhvaćen s bradom, a uz naočale i kapu neprepoznatljiv je i za svoje sunarodnjake. Ipak, prepoznao ga je šef vanjskopolitičkog odbora Zsolt Németh te su se fotografirali.

Lokacija susreta nije otkrivena, ali se može zaključiti iz odraza na njihovim naočalama: Zaklopatica, preciznije njezina luka, na otoku Lastovu.

Orbánova majica izazvala je veliku pozornost: mnogi su prikazanu kartu uspoređivali sa svjetskim državama, tvrdili da je Rusija ili SAD, i iz toga izvlačili političke komentare, dok upućeniji nisu malo bolje pogledali i prepoznali – Lastovo.

Orbán godišnje odmore redovno provodi u Hrvatskoj, što je tradicija s medenog mjeseca sa suprugom. Iako je tada destinacija bila Istra, zadnjih godina bira dalmatinske otoke, pa je tako krstario Jadranom i za vrijeme pandemije koronavirusa kad je Mađarima poručio: Više Balatona, manje mora, ali kasnije i da Mađari moraju otići na more inače se osjećaju kao u kavezu.

Ovogodišnji odmor u Hrvatskoj Orbán je počeo u prvom tjednu augusta, nakon povratka iz SAD-a gdje je sudjelovao na konferenciji konzervativaca. Vojnim zrakoplovom je sletio na Brač, potom je posjetio Hvar, gdje je večerao s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem, a onda i Vis. Tamo mu nije sve išlo kako treba – pokvario mu se gumenjak pa su njega, suprugu i tjelohranitelja odvukli do uvale Rukavac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79