Organizatori prve povorke ponosa saopćili sigurnosne upute

Organizatori 1. povorke ponosa su na svojoj zvaničnoj stranici danas objavili sigurnosne upute za sve učesnike parade.

Kako je već navedeno, povorka će biti održana 8. septembra 2019. u Sarajevu, s početkom u 12 sati. U osigurani prostor povorke će učesnici moći ući samo na jedan ulaz, iz ulice Kulovića, te moraju proći sigurnosnu kontrolu. U povorku se neće moći uključiti naknadno na nekom drugom mjestu.

– Na ulazu će vas dočekati redari. Sve osobe koje budu ulazile u osigurani prostor povorke će biti pregledane od službenih lica da bi se spriječili eventualni pokušaji unošenja bilo kojeg sredstva ili predmeta koji mogu ugroziti sigurnost učesnika i učesnica. Radi što brže i efikasnije sigurnosne kontrole, molimo vas da dođete što ranije te da sa sobom nosite što manje ličnih stvari. Molimo da ne nosite flaše s pićem, makaze, pribor za nokte, dezodorans, biber sprej ili neko drugo sredstvo za samoodbranu – navode u saopćenju.

Preporučuju učesnicima da do ulaska u osiguranu zonu ne nose nikakva prepoznatljiva LGBTI obilježja te da ih eventualno spakuju u ruksak ili neprozirnu kesu do ulaska u povorku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79