Organizatorica Hoda za život u Rijeci: ‘Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice’

Usprkos pogoršanju epidemiološke situacije, u Rijeci se održao Hod za život. Okupilo se nekoliko stotina “prolife” aktivista praćenih glazbom Marka Perkovića Thompsona i sličnih izvođača, oboružani transparentima.

U Rijeci se danas usprkos pogoršavanju epidemiološke situacije u Hrvatskoj, održava “Hod za život” , po skraćenoj ruti.

Nekoliko stotina “prolife” aktivista su, praćeni glazbom Marka Perkovića Thompsona i sličnih izvođača, te oboružani transparentima, krenuli od Konta, a hod će završiti na Jelačićevom trgu.

Organizatorica Barbara Brezec Benigar rekla je za N1 da je ovo za njih radostan trenutak i da su, unatoč problemima s Gradom, prošli sve prepreke. Kaže da iza njih ne stoje desničarske organizacije i da je “Hod za život” lišen svake politike i crkvenih konotacija, no političari su među njima ipak dobrodošli.

Silovane žene koje žele pobaciti su za mene ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo. Majka koja počini pobačaj je sebe stavila u poziciju ubojice. Ne treba jedan zločin završiti drugim – rekla je Brezec Benigar.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79