Orile riječi “Ubico, ubico”, koje je kroz plač govorila Vesna, majka Duška Savanovića

Vesna Savanović, majka ubijenog Duška, obraćajući se optuženom je vikala: Ubico, ubico!

Hodnikom banjalučkog Okružnog suda jučer su se orile riječi “Ubico, ubico”, koje je kroz plač govorila Vesna Savanović, majka Duška Savanovića, za čije je ubistvo optužen Dalibor Čamber.

Ponašanje i namjere

Ovo se odigralo u pauzi suđenja, a uplakana žena se obratila i advokatu Milošu Paleksiću pitajući ga kako ga nije sramota da brani ubicu. Dok je ona vikala i plakala, sudski policajci su je smirivali.

Njen suprug Miodrag je naveo da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje, što pokazuje da su njegove namjere nečasne.

Sudija Dragan Uletilović zamolio je sve da se dostojanstveno ponašaju u Sudu i da se ovakve scene ne ponavljaju.

Vještak tužilaštva balističar Saša Jojić je na suđenju kazao da čahure nađene na mjestu zločina odgovaraju mecima ispaljenim iz pištolja koji je oduzet od optuženog Čambera. Okružni tužilac Aleksandar Simonović je Sudu predao nekoliko materijalnih dokaza, među kojima i potvrdu o oduzimanju pištolja CZ 99 od optuženog Čambera.

Priznanje krivice

Čamberov advokat je najavio saslušanje optuženog kao svjedoka odbrane, kazavši da će za svjedoka pozvati i Milana Đuđevića. Predložio je i neuropsihijatrijsko vještačenje svog branjenika, te vještačenje povreda koje je zadobio kobne večeri.

Čamber se, prema optužnici, tereti za zločin u novogodišnjoj noći, 31. decembra prošle godine, ispred benzinske pumpe NIS Petrol u Trnu. Njemu se na teret stavlja i pokušaj ubistva Alekse Babića. Milan Đurđević je priznao krivicu te je osuđen na godinu zatvora za pomoć učiniocu krivičnog djela. Osuđen je jer je nakon zločina odvezao Čambera s lica mjesta te mu pomogao da sakrije pištolj i druge tragove piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79