Oružane snage BiH montiraju vojne šatore u migrantskom kampu ‘Lipa’

U skladu s odlukom Predsjedništva BiH, Oružane snage Bosne i Hercegovine 31. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima, pristupile su pripremi vojnih šatora te će se jutros uputiti ka kampu „Lipa“ radi njihova montiranja za potrebe smještaja nezbrinutih migranata.

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora Ministarstvo sigurnosti BiH je u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom komandantu. Predsjedništvo BiH ovaj je zahtjev odobrilo te će jedinice OSBiH danas biti upućene ka migrantskom kampu “Lipa”, koji je nedavno devastiran u požaru.

Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH. Kao i uvijek do sada, kada različiti nadležni niovi vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i nepogode, OSBiH se pokazuju spremnima na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79