OSA predala MUPu KS dosje direktora Osmana Mehmedagića zbog istrage diplome

Po nalogu Suda BiH, Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) BiH je predala personalni dosje generalnog direktora Osmana Mehmedagića.

Predmetni dosje je predat ovlaštenim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, a zatim će biti predat Sudu BiH.

Iz OSA-e je saopćeno da je Sud BiH, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka, licenciran za čuvanje tajnih podataka, piše Klix.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e.

Nedavno je uhapšen direktor Američkog univerziteta u Tuzli Denis Prcić zbog sumnje na krivično djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela. Državni tužilac Oleg Čavka pretpostavlja da su direktoru Obavještajno-sigurnosne službe Osmanu Mehmedagiću pomogli u pribavljanju krivotvorene diplome.

Pored Prcića, pritvor je određen i njegovoj saradnici Melisi Belkić-Mujkanović, a osumnjičenom Emiru Mujkanoviću, suprugu spomenute uposlenice Američkog univerziteta, određene su mjere zabrane posjećivanja određenih mjesta, sastajanja s nekim osobama i obaveza javljanja policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79