OSA tvrdi: Diploma Osmana Mehmedagića je uredno stečena, ovo je nasrtaj iz RS-a

Rješenje kojim Inspektorat entiteta RS traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića, saopćeno je iz OSA-e.

– Diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata. To je potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio – navode u saopćenju.

Iz OSA-e također podsjećaju da su ta agencija i njen direktor već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu BiH i njene građane.

– Pokušaj da se preko Inspektorata RS-a na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSABiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih. Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprostavljaju organizovanom kriminalu u BiH – zaključuje se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79