Osam novozaraženih koronavirusom u RS

Osam novozaraženih koronavirusom u RS


U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata obavljeno je testiranje 595 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod osam osoba.

Radi se o četiri ženske i četiri muške osobe, od kojih su dvije starije životne dobi. Troje zaraženih je iz Banje Luke, dvoje iz Kotor Varoši te po jedna iz Dervente, Modriče i Doboja.

Do sada je u RS-u potvrđeno 1.438 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Do danas se oporavilo ukupno 979 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.588 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 97, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 33, a u opštim bolnicama 64.U UKC-u RS hospitaliziran je 21 pacijent sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji devet.

Ukupan broj zaraženih sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 71. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 923 osoba, a nadzor je završen kod 34.574 osoba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija