Osam ulica u Banjaluci dobilo nazive: Ovo su nova imena!

Na trećoj sjednici Skupštine grada Banjaluka usvojene su odluke o novim nazivima ulica u naseljima Šargovac, Ada i Motike.

“U znak sjećanja na srpske žrtve ustaškog pokolja 7. februara 1942. godine u banjalučkim naseljima Šargovac, Drakulić i Motike, nova ulica, koja se pruža od Bilećke ulice i ide lijevo prema Osnovnoj školi ‘Đura Jakšić’, ponijeće naziv Ulica šargovačkih đaka”, naveli su iz Gradske uprave.

Bulevar Novi Borik po istoimenom naselju – nova je ulica u ovom dijelu grada, koja se pruža od Ulice Ada i ide ulijevo, u dužini od 220 metara.

Takođe, na istoj sjednici utvrđeni su nazivi za šest ulica u naselju Motike – MZ Saračica.

Tako je Ulica 14. februara naziv nove glavne ulice na dijelu regionalnog puta Banjaluka – Bronzani Majdan, a pruža se od mosta na rijeci Crkvena, gdje je ujedno i kraj Ulice Đure Damjanovića i ide u pravcu sjeverozapada do mosta na Dubokom potoku, u dužini od 7.700 metara. Ulica Milorada Miće Kremenovića je nova ulica koja se pruža od glavne ulice i ide desno prema Kremenovićima, a nosi ime poginulog borca VRS koji je porijeklom iz ovog mjesta, a posthumno je odlikovan medaljom zasluga za narod.

Jedna od novih ulica je i Lepavinska, koja je nosi naziv po manastiru Lepavina. Ova ulica pruža se lijevo od ulice Đure Damjanovića.

Ovo naselje dobilo je i Crnogorsku ulicu, prema porijeklu mještana koji su se većinom doselili iz Crne Gore, zatim Djevojačku po velikom broju djevojaka nastanjenih u ovoj ulici, te Duboku ulicu po istoimenom poznatom izletištu na ovoj lokaciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79