Ošamario policajca dok mu je skidao lisice, određen mu pritvor

”Osumnjičeni je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju tjelesno povrijedio”, navodi se u saopćenju

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK-a Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čitluku određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec prema osumnjičenom Gordanu P. (1962.) iz Čitluka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivičo djelo ”Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti”.

Gordan P. se sumnjiči da je 3. septembra u večernjim satima narušavao javni red i mir u UO ‘The Pub’ u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekat pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Dalje se navodi da su ga policijski službenici uhapsili i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, na način da je otvorenim dlanom ruke udario policijskog službenika A. B. u predjelu lijevog oka, uslijed čega je isti zadobio povredu za sada neutvrđenog stepena.

”Dakle, osumnjičeni je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome ju tjelesno povrijedio”, navodi se u saopćenju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Gordanu P. odredi jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Čitluku prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora Gordanu P.

Kantonalno tužilaštvo HNK-a u saradnji s PU Mostar PS Čitluk nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79