Osim vozila kretanje rutom Povorke ponosa zabranjeno i pješacima

U Sarajevu će danas u 12 sati početi prva bosanskohercegovačka Povorka ponosa, a učesnici će u borbi za ravnopravnost, jednakost i uvažavanje prošetati od Vječne vatre do Trga Bosne i Hercegovine.

Zbog današnjeg događaja obustavljen je saobraćaj u Sarajevu, a osim za vozila kretanje rutom kojom će proći Povorka ponosa zabranjeno je i pješacima zbog detaljnog KDZ pregleda koji vrše pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

“Kada smo prilazili mjestu gdje će početi Povorka ponsa informisani smo da je kretanje rutom kojom će proći današnja Povrka zabranjeno i pješacima”, rekao je reporter portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja.

Učesnici Povorke ponosa spremili su parole, transparente i rekvizite, a osjeti se i uzbuđenje među njima zbog prilike da se na ulici bore za svoja prava, prenosi RadioSarajevo.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79