Osipanje kadrova na KCUS-u se nastavlja: Doznajemo koji ljekari prelaze u Opću bolnicu

Od početka 2016. godine od kada je imenovana Sebija Izetbegović, KCUS je napustio veliki broj ljekara. Različiti su razlozi zbog kojih su ljekari odlazili, jedni zbog pritiska kojem su bili izloženi, neki zbog boljeg posla, a neki zbog privatnih praksi.

Podsjetimo, prije samo pola godine otkaz je dalo i 13 anesteziologa. Oni su prešli u Opću bolnicu “Prim.dr.Abdulah Nakaš”. Anesteziolozi sa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a uputili su dva pisma upravi tada. Oni su tada u pismu koje je Raport objavio iznijeli niz zahtjeva.

Također, otkaz na KCUS-u proteklih dana dala je i ugledna doktorica i svjetski priznati stručnjak iz oblasti onkologije, Maja Banjin.

Najbolja onkologinja u BiH, napustila KCUS i prelazi u Opću bolnicu

Kako Raport saznaje, osipanje kadrova se ovih danas nastavlja. Naime, prema njihovim saznanjima sa KCUS u Opću bolnicu prelaze i doktorice Edina Hadžić, Ilhana Šetić-Avdagić i Mersiha Bečirović.

Proteklih godina mnogi su ljekari u javnosti ukazivali na mobing koji nad njima provodi menadžment Kliničkog centra u Sarajevu. S druge strane Uprava je tada u medijima tvrdila da se u bolnici na Koševu uvodi red nakon dugogodišnjih gubitaka u poslovanju.

  Miralem iz BiH na prevaru zaradio 4.000 KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79