Oskrnavljeni spomenici na srpskom groblju kod Zenice

Nadgrobni spomenici bračnog para Neđe i Grozde Pavlović, sahranjenih na pravoslavnom groblju Ljubetova, nedaleko od Vranduka kod Zenice, ponovo je oskrnavljen, a fotografije pokojnika na pločama su izlupane kamenjem.

Oskrnavljene spomenike danas su zatekle kćerke pokojnika, koje su sa svojim porodicama došle da odaju pomen povodom miholjskih zadušnica.

Prema njihovim riječima, spomenici, koji su nedavno obnovljeni, predmet su dugogodišnjih skrnavljenja od Bošnjaka iz Ljubetova.

One navode da nakon što su tokom ratnih dešavanja Srbi protjerani sa ovog područja, među kojima su porodice Mijatović, Spasojević, Todić, niko nije prodao, niti obnovio imanje, a srpska imanja bespravno koriste komšije Horići.

Nakon rata, na ovo područje nije se vratila nijedna srpska porodica zbog nemogućnosti održivog povratka.

Pokojni Neđo i Grozda Pavlović imaju tri sina i sedam kćeri koji su rasuti od Doboja, Bratunca, Bijeljine, pa sve do Danske, Amerike i Australije pišu Nezavisne

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79