Osman ef. Kozlić: Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi

Tri dana nakon što je odlukom reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića razrješen s pozicije muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Evropu, javnosti se obratio smijenjeni Osmana ef. Kozlića.

– Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu, dobio sam brojne poruke podrške od rodbine, pojedinih muftija, profesora, studenata i učenika, glavnih imama, imama, predsjednika naših zajednica i džemata u Evropi, te brojnih prijatelja iz Bosne i Hercegovine i Evrope. S obzirom da nisam u stanju na sve odgovoriti, želim Vam se najiskrenije zahvaliti – napisao je na svom Facebook profilu sad već bivši muftija.

U ovim teškim trenutcima za mene i moju porodicu, dodao je, molio sam Allaha da me zaštiti od zulumćara i da mi od Sebe pošalje zaštitnike i pomagače.

– Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi. Znam samo da će pokušati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je ‘okrivljeni’ nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumnetaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat – zaključio je Kozlić.

Odluka o smjeni je donesena nakon što su članovi Rijaseta i Vijeća muftija prihvatili izvještaje komisije koja je izvršila pregled stanja vakufske imovine u Banjoj Luci, kao i finansijski izvještaj u vezi s navedenim procesima transformacije vakufa.

 

Dragi prijatelji!Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu,…

Gepostet von Osman Kozlic am Sonntag, 13. September 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79