Osman Sušić prije 15 godina uzvikivao “Srbe na vrbe”, on tvrdi da se ne sjeća (VIDEO)

Tridesetdevetogodišnji Sušić je rekao za “Nezavisne” da se ne sjeća ovih riječi koje, kako tvrdi, ne podržava.

Član Glavnog odbora Demokratskog fronta Osman Sušić uzvikivao je “Srbe na vrbe!” uoči kvalifikacione fudbalske utakmice za Svjetsko prvenstvo između BiH i tadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora koja se igrala u oktobru 2004. godine.

Na video-snimku, koji je nakon 15 godina procurio u javnost, vidi se kako se Sušić unosi u kameru i uzvikuje “Srbe na Vrbe”, pa to još jednom ponavlja, prenose “Nezavisne novine”.

Tridesetdevetogodišnji Sušić je rekao za “Nezavisne” da se ne sjeća ovih riječi koje, kako tvrdi, ne podržava.

On kaže da pretpostavlja da je bio na ovoj utakmici koje se ne sjeća dobro jer je prošlo mnogo godina, kao i da se ne sjeća ni da je uzvikivao riječi mržnje.

Sušić je naveo da nije ni gledao sporni snimak na kojoj uzvikuje riječi mržnje.

“Ne podržavam to uopšte. A da li sam to rekao, mislim da nisam”, kaže Sušić, koji je i viši asistent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Prema podacima sa sajta Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Sušić je na Univerzitetu u Sarajevu stekao zvanje magistra nauka iz oblasti politologije i trenutno je doktorant na istraživačkom polju politologija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79