Osmogodišnjeg dječaka tukao očuh Mirsad (24), majka sve nijemo posmatrala

Jeziv slučaj nasilja desio se u Srbiji. Naime, osmogodišnji dječak L. M. prijavio je policiji da ga je godinu dana maltretirao očuh Mirsad (24) koji je uhapšen.

Osim njega uhapšena je i dječakova majka Katarina M. zbog sumnje da je ovo maltretiranje dopustila, odnosno da je sve znala i da je bila nijemi posmatrač ovog užasa.

Ovaj hrabri dječak je ispričao prijatelju šta mu očuh radi i kroz šta prolazi posljednjih godinu dana, nakon čega su mališani zajedno otišli u policiju i ispričali šta se dešava, piše Blic.

Kako se sumnja, a šta stoji i u krivičnoj prijavi policijske stanice Vračar, osumnjičeni Mirsad M. dječaka je tukao u iznajmljenom stanu na teritoriji Vračara, u kojem je vanbračno živio s dječakovom majkom.

Odnos ove porodice bio je sve samo ne idiličan, o čemu svjedoče i tvrdnje dječaka da ga je očuh u periodu od maja 2020. godina više puta tukao.

Prema opisu povreda, ustanovljeno je da je dječak zadobio teške tjelesne povrede. Da slučaj bude još jeziviji, sumnja se da je Katarina M., dječakova majka, maltretiranje svog sina samo nijemo posmatrala.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, kada bi vidjela da mališan plače nakon zlostavljanja govorila bi mu da prestane da plače. Godinu dana mališan je trpio nasilje, bez da se ikome žali i prijavljuje.

Međutim, u utorak 15. juna, nasilje je eskaliralo, nakon čega je dijete od osam godina skupilo hrabrosti i sa drugom nasilje prijavilo. Prema navodima krivične prijave koja je podnijeta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Mirsad M. je u Ulici Hadži Ruvimova, napao mališana tako što ga je rukama oborio na pod, a potom uhvatio za kragnu majice i tako ga podigao sa zemlje.

Majka dječaka i ovaj put je bila prisutna i sve je samo nijemo posmatrala, bez da na bilo koji način pomogne svom sinu, zaštiti ga i skloni od pomahnitalog očuha.

Istog dana, po nalogu dežurnog zamjenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni očuh i majka uhapšeni su i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Oboje su saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret. Postupajući zamjenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke.

Osim krivičnog djela nepružanje pomoći osumnjičenoj Katarini M. je stavljeno na teret i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim Mirsadom M. napustila stan u kojem je živjela sa svojim tada sedmogodišnjim sinom i svojom majkom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79