Osniva se nova politička stranka u BiH: Na čelu bivši Dodikov prvi čovjek Banjaluke

Inicijativni odbor političke organizacije “Svojim putem-Igor Radojičić” održan je jučer, 12. aprila u Banjoj Luci, čime je praktično ozvaničeno ono sto je sam Radojičić najavio.

Inicijativni odbor okupio je oko 60 ljudi, uglavnom nepoznatih široj javnosti, a kako nezvanično saznaje portal Nezavisne ova politička organizacija u narednim danima biće i zvanično upisana u sudu.

Još nije poznato šta je plan bivšeg gradonačelnika Banja Luke, koji je na toj poziciji bio od 2016. do 2020. godine, kada ga je zamijenio aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković.

Vrijedi istaći i da je Radojičić 2022. godine isključen iz SNSD-a zbog ‘neaktivnosti’, a i tada je istakao da je poslije napuštanja mjesta gradonačelnika prestao da se aktivno uključuje u politiku.

Također, nije poznato da li će Radojičić biti kandidat na Lokalnim izborima, koji se u oktobru ove godine održavaju u Bosni i Hercegovini. Za mjesto gradonačelnika Banja Luke su se već kandidovali Stanivuković i Nikola Šobot (SNSD), dok se smatra da će na izbore izaći i Jelena Trivić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79