OSNOVNA ŠKOLA ZATVORENA: UČENICI ZAVRŠILI KOD LJEKARA!

Osnovna škola “Mejdan” privremeno zatvorena: Učenici završili kod ljekara.
Zbog prisustva viroze usljed koje se određen broj učenika obratio ljekarima, Osnovna škola ˝Mejdan˝ u Tuzli danas je zatvorena, a u saopćenju iz ove ustanove objavljenom na društvenim mrežama navodi se da će se danas preventivno izvršiti dezinfekcija i deratizacija kako bi se spriječilo da se virus nastavi dalje širiti. Učenici koji su se obratili ljekarima žalili su se na povišenu tjelesnu temperaturu, povraćanje i dijareju.
˝Ne radi se o trovanju hranom, jer u blizini škole ne postoji objekt za prodaju hrane, a u školi se ne poslužuje užina jer nema kuhinje˝, naveo je Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva u Vladi TK.
Hadžiefendić je rekao da je u stalnom kontaktu s epidemiolozima i uposlenicima Zavoda za javno zdravstvo TK. Iz Zavoda su naveli da će više informacija o događaju imati nakon izvršenog pregleda i sačinjenog izvještaja od strane ljekara u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja.
(Tuzlanski.ba)
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments