Ostaje li šef sarajevskog podzemlja iza rešetaka: Evo šta kaže Ambasada SAD-a

Ostaje li šef sarajevskog podzemlja iza rešetaka: Evo šta kaže Ambasada SAD-a


 

U Sudu BiH u toku je ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se uhapšenom Admiru Arnautoviću Šmrku odredi jednomjesečni pritvor.

Arnautović je uhapšen u ponedjeljak uvečer, a sumnjiči se za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga.

Kako nam je rečeno, Šmrk se sinoć nije branio šutnjom. Negirao je sve što mu se stavlja na teret. Također, raspisana je i potraga za Adnanom Maglićem koji nije zatečen na adresi stanovanja.

Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama piše Avaz.

Šmrk se nije branio šutnjom, negira sve što mu se stavlja na teret

Povodom ovih hapšenja oglasila se i Ambasada SAD-a u BiH koji su istakli kako podržavaju borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

– Ovosedmična hapšenja su pozitivan korak, a pravosudnom sistemu mora biti dopušteno da pozove na odgovornost sve one koji su proglašeni krivima, naglasili su iz ambasade.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH je, nakon provedenog ispitivanja, zatražilo pritvor za pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Fahrudina Gačanovića, a saopćeno je kako će Admir Arnautović Šmrk, koji je, kako je rečeno iz Tužilaštva BiH, uhapšen u okviru drugog predmeta, biti ispitan danas u poslijepodnevnim satima, nakon čega će biti donijeta odluka da li će biti zatražen pritvor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija