Ostali bez doma: ‘Gledao sam kako se kamion zabija u kuću!’

Počela sam se sva tresti jer sam pomislila da je netko stradao, a od šoka nisam mogla nazvati ni supruga ni roditelje. Nasreću, sve je prošlo bez da je itko od nas stradao. Nisam znala što mi je s bratom.

Svi živimo u toj kući, rekla nam je jučer Valentina Kutnjak. Kći mi je javila da su ona, tata, baka i djed dobro. Uplašila sam se za brata, ali on, nasreću, na kraju nije bio u kući – pojašnjava nam Valentina. Kako su se u kući nalazili njezini roditelji, koji su vlasnici kuće, i 13-godišnja kći, svi su protrnuli od straha da netko od njih stradao.

Sav sam se tresao, a kad sam vidio da su kći, baka i djed koji se nalazio u kupaonici koju dijeli samo zid, prošli bez ozljeda, istrčao sam iz kuće – rekao je Valentinin muž Nenad Kutnjak (39). U petak se u Murskom Središću šleper zabio u kuću Šipekovih u kojoj živi njih šestero. Vozač je odmah poginuo.

 

Nenad je istrčao u dvorište i otvorio vrata goleme Scanije, u kojoj je bilo 23 tone stočne hrane koju su prevozili iz Mađarske. Ostao je u šoku jer je vozačevo sjedalo bilo prazno. Odmah je nazvao Hitnu, vatrogasce i policiju koji su, po Nenadovim riječima, došli za minutu jer su udaljeni 100-tinjak metara od Ulice Josipa Broza Tita 79, u kojoj se nalazio “parkirani” kamion.

Vozač noć prije kobne vožnje bio u bolnici, primio je infuziju

– Hitna je konstatirala da je vozač mrtav, a ja sam osjetio curenje plina iz oštećenih instalacija. Vatrogasci i nadležne službe su intervenirali kako bi se zatvorio plin. U cijeloj ulici je nestalo električne energije i telefonske linije su bile u prekidu. Stavili su potpornje da se cijeli dio kuće ne uruši.

Stradale obitelji su zahvalne gradonačelniku Murskog Središća, Draženu Srpku, koji im je, kao i ostali sugrađani, osigurao smještaj, ali su oni odlučili da će se smjestiti privremeno kod obitelji Kutnjak. Obdukcija vozača kamiona trebala bi dati odgovor na pitanje je li nesretnom Dragutinu pozlilo, prenosi 24Sata.

Zabio se u kuću kamionom i poginuo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79