Ostali bez roditelja: Humani sportisti izdvojili 4.000 KM za brata i sestru Habibić

Nejla i Merzad su ostali bez majke i djetinjstvo provode u kući punoj vlage, golih zidova i podova, bez kućanskih aparata, televizije i sanjajući o odrastanju kao i sva druga djec.

Nedavno završeni Međunarodni rukometni turnir povodom 60 godina RK Slobode imao je takmičarski, ali i humanitarni karakter.

Odrastanje u neimaštini: Nejla i Merzad čekaju majku, a ne znaju da nje više nema

Uprava kluba najavila je da će sav prihod od prodatih ulaznica donirati za pomoć mališanima Nejli i Merzadu Habibić iz mjesta Šenkovići kod Novog Travnika.

Iako posjeta turniru nije bila impresivna, čelnici kluba objavili su da je osigiran prihod od 2.000 maraka, kao da je prodato svih 1.000 štampanih ulaznica.

Na ovaj iznos, RK Sloboda će iz klupskog budžeta izdvojiti istu sumu, tako da je za pomoć trogodišnjoj Nejli i malo starijem Merzadu koji, su nedavno ostali bez roditelja i žive sa siromašnom nanom, uplatiti 4.000 maraka.

Podsjećamo, Nejla i Merzad su ostali bez majke i djetinjstvo provode u kući punoj vlage, golih zidova i podova, bez kućanskih aparata, televizije i sanjajući o odrastanju kao i sva druga djeca, u sigurnom domu i toplom zagrljaju voljenih osoba, o čemu smo ranije pisali.

Humanitarno udruženje Pomozi.ba trenutno realizira projekat obnove trošne kuće u Novom Travniku u kojoj porodica Habibić živi godinama.

Merzad i Nejla jedva čekaju novi dom: Dobri ljudi im obnavljaju trošnu kućicu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79