Ostalo mi je samo ovo što trenutno imam na sebi: U Bijeljini u požaru izgorjela kuća

FOTO: BN TV/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U Gornjem Magnojeviću kod Bijeljine danas je izbio požar u kojem je izgorjela kuća Boška Petrovića. Povrijeđenih nema, a šteta je totalna jer je stara kuća od ćerpiča morala da bude potpuno srušena kako bi se požar ugasio do kraja.

Požar su gasila dva vozila Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina.

 

U momentu izbijanja požara u trošnoj seoskoj kući, Boško koji inače živi sam, nije bio kod kuće. Šta je izazvalo požar koji se brzo širio, kaže, ne zna sa sigurnošću, ali pretpostavlja da su u pitanju loše instalacije, odnosno struja.

 

– Bio sam kod strica, potkresivali smo vinovu lozu, kada smo vidjeli dim. Dotrčali smo odmah ali je vatra već bila sve zahvatila. Krov, vrata i prozori su već gorjeli. Kabl koji je dovodio struju je već bio na zemlji, nismo smjeli ni da priđemo kući –  priča vlasnik.

 

Dodaje da vatra u šporetu nije mogla da izazove požar jer se, kad je on krenuo od kuće, već polako gasila i nije htio više da loži jer bi se svakako brzo ugasila.

 

Na pitanje šta će nakon požara, Petrović kroz suze kaže da će se nekako snaći  jer se oko njegove nalaze kuće njegove rodbine.

 

– Najgore od svega mi je što sam ostao bez svih dokumenata koja sam imao, a više nemam ni odjeću. Ostalo mi je samo ovo što trenutno imam na sebi – kaže Boško gledajući ostatke onoga što je nekad bio njegov dom.

 

Čini se da sva nesreća ide na običnog čovjeka i od njega uzima i ono malo što ima, kažu prijatelji i rodbina Petrovića, koji su odmah ponudili pomoć, podršku i toplu ljudsku riječ.

Zet Boška Petrovića, Vajo Knežević ističe da Boško uvijek može da računa na njega i njegovu suprugu, inače Petrovićevu sestru, prenosi InfoBijeljina.

 

– Ni naša finansijska situacija nije zavidna, ali ćemo pomoći u svemu u čemu možemo kako bi se što prije negdje smjestio i ponovo sagradio kuću. Situacija je teška, uvijek se sve lomi na onome koji ima malo – kaže Knežević.

 

Boškova kuća, iako stara, jedini je krov nad glavom i dom koji je imao. Na kraju optimistično, iako sa suzama u očima, ponavlja da će se sve izgraditi i napraviti uz pomoć ljudi, samo da je, kako ističe, živa glava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79