Ostao bez riječi: Efendiju Esmića džematlije u Kladnju nagradile odlaskom na umru

Glavnog imama u Kladnju džematlije nagradile odlaskom na umru. Efendija Esmić se tim povodom oglasio i na svom fb. profilu.

Prenosimo vam objavu u cijelosti:

Najljepši su momenti kada insan ostane bez riječi zbog ljepote, iskrenosti, poštovanja i dokazane ljubavi. Kad svaka lijepa riječ bude zamijenjena suzama radosnicama i iskrenim zagrljajem. Kad insan misli da sanja..

Večeras sam posebno sretan, Allahu Uzvišenom neka je hvala. Sretan sam zbog iznenađenja koje su mi priredili mladi ljudi, moja omladina i moje kolege, kao znak zahvalnosti za hajr koji kontinuirano činimo proteklih godina.

Pozvali su me ‘na sijelo’, jer u zimskom periodu pravimo malu pauzu na našoj sedmičnoj halki za mlade. Ničim nisam mogao naslutiti kakvo su mi iznenađenje priredili.

Počeli su sa Kur’anom, pripremili prezentaciju fotografija sa naših halki, druženja i aktivnosti u proteklim godinama, jedan divni insan me upitao šta je telbija i misleći da traži odgovor – odgovorio sam mu, komentarisao sam fotografije koje su izabrali i šalio se kako su bili mali kad smo počeli naša druženja.

Najednom, počeli su učiti ‘U Medinu pošao bih’ i tad mi je sve bilo jasno. Ali, tad više nije bilo riječi.

Tražili su da pročitam:

‘U Mekki nas se sjetite dovama kraj Kabe, a u Medini prenesite selame i salavate na Poslanika, a.s’.

Sretan sam i ponosan na moju omladinu i moje kolege. Neizmjerno hvala Gospodaru Milostivom koji me je počastio da sa njima dijelim ovo vrijeme i da zajedno naš Kladanj činimo boljim mjestom za generacije koje će ovdje živjeti.

Dobri ljudi, omladino moja, drage kolege i vjeroučiteljice, svi vi koji ste doprinijeli mojoj sreći, hvala vam. Neka vam Bog Uzvišeni nadoknadi iz Svoje riznice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79