Oštar na riječima! Vučić: Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni miješaju?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom nedavno usvojene deklaracije o Srebrenici u skupštini Crne Gore, da sve što su uradili uradili su protiv vitalnog interesa srpskog naroda, stavljajući mu tako žig genocida.

“Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni miješaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Jermenije, ili Nijemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svjetskom radu”, upitao je on.

Vučić je kazao da skupština Crne Gore, sve što je uradila, uradila je protiv vitalnog interesa srpskog naroda.

“Reagovali smo mirno, nijednu uvredljivu riječ nismo upitili. Daleko im lijepa kuća. Mene zanima da našem narodu, a ja sam predsjednik Srbije u kojoj živi najveći broj Srba”, rekao je Vučić. Kazao je da je neko imao namjeru da ih žigoše, sve govoreći da to ne želi da uradi, da se radi o pojedincima, iako nisu naveli njihova imena.

“Namjerno ste željeli da stigmu ostavite cijelom narodu”, naglasio je on. Vučić je kazao da zna druge stvari koje im smetaju.

“Kada sam postao predsjednik Vlade Srbije odnos u apsolutnim brojevima BDP-a bio je 7,5 prema 1, danas je više od 13:1, na kraju godine biće 14:1. Razumijem svu nervozu kod bivših, sadašnjih vlastodržaca, jer rezultati su ti koji govore sve”, nagalsio je on.

Vučić je rekao da im želi da se što prije vrate na put bolje ekonomije, a da je Srbija spremna da razgovara.

“Samo nemojte da pričate mnogo o prijateljstvu i bratstvu. Sve smo razumjeli. Ne pada nam na pamet, niti nam bilo šta treba od vas, koji ste na takav način, da niko ništa nije tražio, sem poneko u nekoj ambasadi, da uradite Srbiji, a da o tome nikoga ni ne obavijestite, ne pokušate da kažete da je riječ o pojedincima, pa bi rekli gdje su oni u opštem aktu”, objasnio je on. Vučić je kazao neka nastave svoj posao, a što se Srbije tiče ona će nastaviti svoj, da brani svoj narod, da još snažnije pomaže srpske kulturne institucije u Crnoj Gori, da podstiče Srbe da čuvaju svoj srpski jezik i ćirilično pismo.

“Nekoga da ugrožavamo nećemo, ali neću da dozvolim onima koij svakoga dana ugrožavaju Srbiju da to čine. Sit sam tih besmislenih izvinjenja i pravdanja koje su predstavnici srpske države činili svaki put kao tobož dobre volje, prema onima koji nisu imali tu dobru volju. Napadajte Sbriju, miješajte se u naše unutrašnje stvari, sve činite, mi ćemo da ćutimo i radimo. A na kraju vjerujem da će biti onih koji žele suštinsko bliske odnose i sa tim ljudima ćemo raditi više”, poručio je on.

Ukazao je da u Srbiji postoje ljudi koji žele da se dodvore ambasadorima, ali oni idu dosežu samo do nivoa drugog sekretara, te dodao da postoje i Crnogorci po nacionalnosti koji iz razumljivih razloga se pridružuju optužbama na račun srpskog naroda poput Borovića i drugih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79