Oštar odgovor Uprave hotela “Ilidža”: U hajci Elmedina Konakovića radi se o nečemu sasvim drugom

Iz hotela “Ilidža” danas su se oglasili povodom ranijih medijskih napisa i nemogućnosti da lično prezentiraju činjenice koje se odnose na njih.

Kako se navodi u saopćenju, hoteli “Ilidža” u Sarajevu priključeni su na centralnu vodovodnu mrežu KJKP “Vodovod i kanalizacija”.

No, kako je navedeno, u toku 2017. godine dolazilo je, i to u vrijeme turističke sezone, do redukcija vode, što je prouzrokovalo ogromnu materijalnu štetu u vidu gubitka prihoda u iznosu od 1.540.371,66 KM, u koji nije uračunat PDV, što je državi uzrokovalo štetu u iznosu od 261.863,182 KM na ime PDV-a.

– Iz navedenih razloga, hoteli “Ilidža” u Sarajevu bili su prinuđeni pronaći alternativno rješenje kako i dalje ne bi trpjeli gubitke. Ali, to rješenje nije bilo protuzakonito. Naprotiv, hoteli “Ilidža” osigurali su pravnosnažnu urbanističku saglasnost, izvedbene projekte, elaborate i svu drugu neophodnu dokumentaciju radi korištenja podzemnih pitkih voda – navedeno je u saopćenju koje su izdali hoteli “Ilidža”.

Kako su naveli, “Vodovod i kanalizacija” ne poduzima apsolutno ništa, čak i kad ima odobrena sredstva, na koja se plaćaju kamate, da rekonstruiira i pravilno održava postojeću vodovodnu mrežu, a posebno da ulaže u proširenje i poboljšanje postojeće mreže.

Navodi se, također, da hoteli “Ilidža” stoje na raspolaganju resornom ministarstvu, Vladi KS, ViK-u i inspekcijama za dostavljanje svih relevantnih informacija i dokumentacije na osnovu koje će se lako zaključiti da hoteli “Ilidža” ne nanose nikakvu štetu ni ViK-u, ni KS, nego da se u hajci predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, koju prate mediji, radi o nečemu sasvim drugom.

– Za vrijeme mandata gospodina Konakovića na mjestu predsjednika KS, Kanton Sarajevo ostao je dužan hotelima “Ilidža” skoro 200.000 KM. Isplatu tog iznosa gospodin Konaković uvjetovao je nezakonitom isplatom njegove lične provizije, što su hoteli “Ilidža odbili – navedeno je u saopćenju prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79