Oštar odgovor “Zelenih beretki” Bakirovom “Crnom labudu: “Kako možete nazvati 3.000 boraca dezerterima?”

Zastupnik Naroda i Pravde u Skupštini KS Aljoša Čampara bio je gost Centralnog dnevnika FACE Televizije gdje je govorio o aktuelnim političkim prilikama u BiH. – Volio bih vidjeti tog kurbana iz SDA koji će biti spreman da kao potpredsjednik Federacije blokira “Osmorku”. Baš bih volio vidjeti tog kurbana – poručio je Čampara.

Nakon te rečenice, Federalni ministar unutrašnjih poslova postao je meta SDA-ovih pristalica na Facebook-u. Jedan od njih je i Avdo Subašić, predsjednik Udruženja boraca “Crni labudovi”

“Volio bih da sam u prilici da me imenuju za potpredsjednika Federacije, da vidim ko bi bio “KURBAN”, ja ili Aljoša Čampara. Ne zna DEZERTER da smo takve hapsili 1993. godine, u operaciji “Trebević-2”, ako ne znaš, raspitaj se, ima onih koji su ti bliski, neka ti objasne, jer mali si ti ČAMPARA da bi bio veliki.

Ova crno-bijela fotografija je iz te operacije. I spremni smo kako tada, tako i danas da branimo suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine od onih koji je nisu branili i od onih koji su je napadali.” – izjavio je Avdo Subašić, predsjednik Udruženja boraca “Crni labudovi”

Bakirov “Crni labud” poslao poruku Čampari: “Da vidim ko bi bio “kurban”, ja ili Aljoša. Takve smo hapsili u akciji “Trebević 2”

Na ovo saopštenje predsjednika Udruženja boraca “Crni labudovi” oštro su odgovorili iz Zelenih beretki.

Pozivam vrh MUP Federacije i državno Tužilaštvo da pokrene predmet ubijanje i hapšenja patriota u takozvanim akcijama “Trebević” a posebno u akcija “Trebević 2” koja je bila potpuno suluda sa dosta poginulih branioca. Teško je reći, na obje strane sve su to bili pripadnici odbrane države, ali očito iz političkih akcija u toku agresije pod hitno je potrebno pokrenuti ono što je neko to zaustavio u MUP u i Tužilaštvu KS, jer predmet postoji a ima mnogo i datih izjava.

Obzirom da je ovakav zločin nad braniocima 10. brtske i MUP-a ostao nezavršen i da je postao predmet hvale pojedinaca pozivam da organi pokrenu i kazne sve one za napad, ubistva i namjerne propuste u odgovornosti vođenja te akcije. Posebno obratiti ko je taj što je pravio spisak likvidacije pripadnika 10. Brtske brigade jer sve je krenulo od ubistva ne naoružanog vojnika od 17 godina pripadnika 10. brske koji je na Bistriku čuvao magacin hrane brigade a koji je davao znakove života jo dva sata.

Dosta je bilo evo mene pa bujrum heroji ako imate što protiv. Najveći krivac i poznavalac akcije je Jusuf Pušina i general Vahid Karavelić, a evo sada se hvalom javljaju se i svjedoci . Moj odgovor Avdi i njemu sličnim.

“Koga si ti hapsio u operaciji Trebević 2. Ubili ste u akciji najvećeg sina Bosne i Hercegovine rahmetli Cacu i još 6 njegovih pripadnika i još se javno hvališ. Srami se i ti i tvoji plaćenici zajedno sa onim koji su bili u toj nečasnoj akciji . A kada spominješ akciju da ti kažem u toj akciji sam i ja uhapšen bio sam na spisku za likvidaciju da bi mene uhapsili zarobili su kao taoce moje dvoje djece od jedno curica dvije godine i sin godina, zarobili ste moju ženu moju punicu moju majku od 70 godina, moga brata Elvira njegovu ženu i njegovo dijete da bi se ja mirno predao.

I mi smo svi kao recimo ČAMPARA? Mene su pustili poslije 24 sata jer sam greškom bio na spisku za ostrel. Ko je taj da u ime Allaha odredi koga treba ubiti a koga ne? Sada si mi dao poticaja obzirom da vidim da vas ima živi političkih “junaka” da pokrenem istragu oko akcije “Trebević 2” i drugih Trebevića. A znaj da ovi branioci koje ste napali u pohvalnoj političkoj akciji “Trebević 2” nisu odbranili Sarajevo takvi ne bi imali gdje slobodno se šepuriti. ” – izjavio je predsjednik Zelenih beretki Švrakić Muhamed.

Podsjećamo o akciji “Trebević 2”

Akcija je počela 26. oktobra 1993. godine, a naređenje je dan ranije izdao tadašnji predsjednik predsjedništva RBiH, rahmetli Alija Izetbegović. Trebalo je smijeniti i uhapsiti komandante 10. brdske brigade Mušana Topalovića Cacu i zamjenika komandanta 9. motorizovane brigade Ramiza Delalića Ćelu. Tog dana poginulo je 14 boraca i policajaca. Dan kasnije u pokušaju bijega ubijen je Mušan Topalović Caco.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79