Ostavila cipele na popravku, ali nije imala novca da plati: Obućar je proganjao mjesecima, a onda se desilo nešto nevjerovatno

Marina S. (42) samohrana je majka iz Subotice koja je mjesecima doživljavala, kako je sama priznala, veliku sramotu, jer ni slutila nije da neće imati novca da plati obuću koju je odnijela na popravku.

Marina se javila “Kuriru”, želeći podijeliti muku s nekim, ali i naglas razmisli je li ona pogriješila ili ne.

Ipak, kako kaže, otvorila je dušu, pa i obućaru, a i nama opisala šta se tačno dešavalo protekla tri mjeseca. Naime, u oktobru je odnijela kod obućara par cipela, da bi potom službeno otišla na put i nakratko zaboravila na to. Obuća je kod zanatlije ostala do decembra, a onda je odlučio da je kontaktira i pita šta se dešava. Ni slutio nije da Marina nema novca da mu plati, niti da zna kako riješiti problem.

“Ja razumijem da je to njegova egzistencija, ali da li on razumije moju. Da li su pozivi dva puta dnevno vrijedni pritiska. Njegova poruka glasila je:

– Ovdje obućar, vidim nećete da se javite na telefon. Rekli ste da ćete doći po obuću, a nema vas, recite u čemu je problem, obuća stoji kod mene skoro tri mjeseca.

Odgovorila sam mu sljedeće i molim da mi niko ne sudi prije nego što zamisli kako je biti u mojoj koži:

– Nema potrebe da se ljutite, stvarno sam zaboravila iz mnoštva problema, a kada sam rekla da ću doći, taj dan sam shvatila da nemam novac da to uradim. I stvarno nije redu da doživljavam sramotu i prozivke i od obućara zato što vi ne možete da pojmite da neko nema tih 3.000 dinara da dođe kad hoće, sredinom mjeseca. Bolje prebrojte sopstvene blagoslove, jer očigledno ne razumijete kako život izgleda kada ste samohrani roditelj u Srbiji. Dobijam plaću sutra, poslat ću dijete ili sutra ili u ponedjeljak po obuću. Vama se izvinjavam, ali nije bilo potrebe za takvim nastupom jer, ako ste mislili da me osramotite ili učinite da se osjećam jadnom, vjerujte, to doživljavam svakog dana – podijelila je ona poruku koju mu je poslala.

Mišljenja su podijeljena, a ona je na kraju svog pisma redakciji “Kurira” naglasila da je samo željela da pred praznike probudi neka srca i da ljudi shvate gdje i kako živimo.

– Ponosna sam na svoj odgovor dotičnom obućaru, jer smatram da se svi trebamo pozovati na red da bismo opomenuli društvo na postojanje srdačnosti, čak i kada ne izgleda tako – zaključila je ova Subotičanka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79