Ostavka predsjedavajućeg Babajića neće utjecati na rad Gradskog vijeća Zenica

Ostavka predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica Almira Babajića iz SDP a neće utjecati na rad Gradskog vijeća, stav je većine okupljene oko Zeničke inicijative Fuad Kasumović.

Ostavci predsjedavajućeg gradskog vijeća Almira Babajića prethodila je nedemokratska političa retorika.

“Gospođo Emina vidjeli ste prošli put sam rekao da se u mom vaktu kaže fino „svaka joj šamara traži“ samo da ponovim sve ja. Jedino na šta se vadite to je da ste šehidsko dijete”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

“Ja sam izgubio autoritet GV, nisam više mogao da kontrolišem. Možda nisam bio dovoljno strog, možda je to greška, ali sam u svim svojim djelovanjima pokušao da budem jednak prema svima”, naveo je Almir Babajić, predsjedavajući GV Zenica u ostavci.

Jesu li u pitanju političke igre, raspad koalicije ili pak ishitrena odluka, vrijeme će pokazati.

“Ja mislim da je on to uradio ishitreno, međutim to je njegova lična stvar. Neću opravdavat njegov postupak ni jednog trenutka”, kaže Kenan Uzunović, predsjednik Kluba vijećnika Zenička inicijativa KF.

“Ostaje nama u SDP-u da mi to vidimo da li je to iskren odnos naših koalicionih partnera mislim samo na Zenički inicijativu”, dodaje Babajić.

S obzirom na to da Zenička inicijativa ima natpolovičnu većinu u narednom periodu imenovat će novog predsjedavajućeg, a do tada će sjednice Gradskog vijeća voditi dopredsjedavajući Mirza Husetić.

“Naši vjećnici ne mogu uticati na izbor predsjedavajućeg Gradskog viejća. To je posao demokratski izabrane većine. Oni se vrlo efikasno diče time da su većina, ukoliko ste većina izvolite imenujte”, navodi Malik Ejubović, vijećnik GV Zenica.

U narednom periodu vladajuća stranka nastojat će izabrati predsjedavajućeg u okviru Zakona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79