Oštra poruka Mašića Vranješu: Mamlaze, trudiš se biti veći idiot od šefa, trebao bi završiti u zatvoru

Damir Mašić, SDP-ov federalni parlamentarac, oglasio se povodom izjava Aleksandra Vranješa, bh. ambasadora u Hrvatskoj, koji je danas na sramotan način “pravdao” svoju odluku da ne primi bh. građane u Hrvatskoj kako bi im u ambasadi pojasnili na koji način će glasati na predstojećim Općim izborima.

Mašić je uputio oštru poruku, te je kazao da se Vranješ “trudi biti veći idiot od svog šefa kretena”, aludirajući na člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Jedan u nizu mamlaza koji se lože na šefa kretena i trude se biti i veći idioti od njega. U svakoj uređenoj zemlji ovaj profil mrmota, ukoliko bi kojim čudom ušao i u savjet mjesne zajednice, neminovno bi završio u zatvoru, rekao je Mašić.

Vranješ je, podsjećamo, izjavio kako on nema zakonski propisanu obavezu da bude u kontaktu sa udruženjima građana.

Posebno je indikativan dio izjave u kojem Vranješ kaže kako “posebno nema obavezu komunicirati sa sa udruženjima nacionalne manjine naroda kojem ne pripadam”.

– Kao ambasador nemam zakonski propisanu obavezu da budem u kontaktu ni sa jednim udruženjem građana, posebno ne sa udruženjima koja okupljaju nacionalnu manjinu naroda kojem sam ne pripadam i koja su povezana za određenim političkim partijama, kazao je Vranješ.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79