Oštra reakcija Konakovića: “Negira genocid, a bh. političari mu prostiru najlon u džamiji, da ne skida cipele”

Povodom današnje donacije vakcina odAleksandra Vučića, na svom Facebook profilu oglasio se i Elmedin Konaković te je dao oštar komentar i poruku liderima.

Objavu predsjednika Naroda i pravde prenosimo u cijelosti:

Odbije pomoć BiH za bolnicu u Novom Pazaru u iznosu od 50.000€ i nazove to uvredom. Nakon 7 mjeseci donese vakcine okvirno približne vrijednosti i postroji cijelo Predsjedništvo da ga na aerodromu dočeka i ushićeno mu aplaudira, a on kaže da moramo jedni druge pomagati u nevolji.

Napravio je od toga svjetsku priču, svjetski ga mediji promovišu kao mirotvorca na Balkanu. Uspjeva da negira genocid i da mu se u isto vrijeme prostire najlon u džamiji kad nam dođe u posjetu, da ne skida cipele.

Umjesto da je dobio po prstima, prste mu nježno stišću rukujući se, zahvalni zbog sadake koju nam je donio. Dobar je političar, vrstan politički mangup, al’ sve ovo može samo zato što naši lideri nemaju ponos, nemaju čast, nemaju kičmu. To sto su nesposobni da nabave vakcine, a da ne ukradu, zaista je danas manje važno. Danas su nas istinski ponizili. Dan nakon Dana nezavisnosti.

Nas to ne demorališe, naprotiv, samo pojačava želju da ovu stranačku hobotnicu kojoj je stranka važnija od države i njene satelite skinemo sa vlasti i ljudima u BiH vratimo dostojanstvo. Želju da izgradimo institucije koje nikad više neće dozvoliti ponižavanje poput ovog danas. Narod i pravda


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79