Oštre poruke Semira Efendića: Prevljak je smanjio broj glasova SDA od Sarajeva do Bihaća

Gostujući na BHRT-u, kandidat za načelnika sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić optužio je predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo Firketa Prevljaka da je načinom vođenja svoje kampanje na Ilidži umanjio i broj glasova koje je on dobio.

“Nisam znao da će biti ovako mala razlika između meni i protivkandidata. Kad je u pitanju način vođenja kampanje na Ilidži to je smanjilo broj glasova SDA od Sarajeva do Bihaća. To je način koji nije primjeren situaciji i vremenu u kojem se nalazimo. To je sigurno umanjilo i broj glasova za mene u Novom Gradu”, kazao je Efendić.

Na pitanje da li misli da li će dobiti negativne bodove od Kantonalnog odbora SDA zbog ovoga što je iznio u emisiji, Efendić je kazao kako ne zna.

“Oni su rekli da će nešto analizirati pa kad analiziraju neka analiziraju i ovo. Ja sam bio uvjeren da mogu proći i kao kandidat SDA i kao nezavisni kandidat da me oni nisu kandidovali.

Volio bih da SDA iz ovoga izvuče pouke i napravi neke radikalne promjene. Prisjetimo se 2000. godine SDA je teško izgubila pa se 2002. vratila. Prisjetimo se Hasana Muratovća koji je tada, kao šef izbornog štaba, rekao da se svaka teška situacija rješava radikalnim mjerama. Dakle, ozbiljne promjene u kadrovskoj politici“, istakao je Efendić.

Govoreći o porazu načelnika SDA u Sarajevu kazao je da je dosta utjecalo političko stanje u Sarajevu a ne rad načelnika.

“Dakle ovo je odraz ukupnog političkog stanja birača prema SDA, na afere, na stanje gdje se ne vidi progres. Mislim da moje kolege u drugim opštinama nisu radile loše.”

O sinoćnjem okupljanju građana pred opštinom Novi Grad kazao je da je to smiješno.

“To je tolika neozbiljnost. Jedna politička stranka je dobila podatke o opštini Novi Grad u RS o nekim vrećama sa glasovima i slično, i onda su se građani okupili pred opštinom Novi Grad u Sarajevu jer su zamijenili te dvije opštine. Onda je organizacija “Pod lupom” morala objašnjavati građanima da je opština koja je pomenuta ustvari u RS.”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79