Osudili ga na 22 mjeseca zatvora zbog seksa s curom (14) koja je zatrudnjela pa pobacila

Optuženi muškarac (49) sve je priznao te je u svojoj obrani rekao kako, kad je upoznao djevojčicu, nije znao koliko ima godina, odnosno da mu je rekla da ima 16 godina

Slavonac (49) osuđen je na godinu i 10 mjeseci zatvora jer je imao seksualne odnose s djevojčicom (14) koja je ostala trudna i potom pobacila.

On je od veljače 2019. do rujna 2019. s djevojčicom u više navrata imao dobrovoljni spolni odnos, uslijed čega je ostala trudna te je 25. srpnja 2019., s 13 tjedana trudnoće, pobacila. Optuženi je sve priznao te je u svojoj obrani rekao kako, kad je upoznao djevojčicu, nije znao koliko ima godina, odnosno da mu je rekla da ima 16 godina. Kad je točno rođena, saznao je tek kad je ostala trudna. Išao je, tvrdi, s njom i njezinom majkom kod liječnika i brinuo se o njoj te joj pomagao financijski.

Sud ga je osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od 22 mjeseca zatvora.

Pola godine mora u zatvor (toliko je već proveo u istražnom zatvoru i to vrijeme mu je sud uračunao u kaznu), a ostatak kazne od godine i četiri mjeseca neće se izvršiti ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Sud je od olakotnih okolnosti cijenio njegovo cjelovito i potpuno priznanje, njegovu dosadašnju neosuđivanost, izraženo kajanje, kao i što je financijski pomagao djevojčici te pokazao skrb i brigu za nju. Olakotnim je cijenio i što je skrbnik svoje supruge, koja je lišena poslovne sposobnosti i o kojoj treba skrbiti, što živi u domaćinstvu s majkom koja je starije životne dobi, te što mu je sin na izdržavanju kazne pa je optuženi jedini hranitelj obitelj prenosi 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79