Osuđen direktor škole: Primao mito od učiteljice da bi je zaposlio na neodređeno

Vedran Starčević (38), bivši direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj kod Prijedora osuđen je za primanje mita od učiteljice i zloupotrebu službenog položaja, na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora i novčanu od 5.000 KM.

On je podsjetimo, priznao krivicu a Sud je prihvatio sporazum koji zaključio sa Republičkim tužilaštvom.

Za krivično djelo primanje mita je osuđen na šest mjeseci, a za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja na šest mjeseci, te mu je izrečena jednistvnena kazna u skladu sa zakonom na osam mjeseci uslovno.

Starčević je dužan da novčanu kaznu plati u roku od 60 dana, te neće ići u zatvor ako u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne učini krivično djelo.

Prema optužnici tražio je 2.000 KM od učiteljice Aleksandre Banović koja je zaposlena na određeno vrijeme u školi gdje je on bio direktor.

Tražio je da mu pripremi 2.000 KM, govoreći da će ona zaraditi oko 30.000 KM navodeći da a novac nije za njega, već za druge te obećao da će učiniti sve da je zadrži na poslu.

Navodi se da mu je 10. decembra lani Banovićeva dala 1.000 KM, kada je uhapšen.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79