Osuđen Halid Muslimović: Mora platiti 1.100KM zbog premlaćivanja nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić

Folk pjevač Halid Muslimović osuđen je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci na jedinstvenu novčanu kaznu od 1.110 KM zbog premlaćivanja nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić iz Melburna.

Muslimović se teretio za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti. U optužnici se navodi da je 27. jula 2018. godine na putu ka Banjoj Luci u automobilu verbalno i fizički napao Bašić s kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom trenutku je zaustavio vozilo i za kosu je izvukao sa mjesta suvozača i bacio na beton, da bi je opet ugurao u auto i odvezao do Banje Luke, udarivši je više puta.

Nakon što mu je rekla da će sve prijaviti policiji prijetio joj je riječima: “Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”.

Bašić je posvjedočila da je napad usljedio nakon što je od Muslimovića tražila da joj vrati skoro 400.000 KM

Bašić je posvjedočila da je napad usljedio nakon što je od Muslimovića tražila da joj vrati skoro 400.000 KM koje mu je tokom trogodišnje veze uplatila preko Western uniona.

Muslimović je tvrdio da priča o dugu nije tačna. Negirao je optužbe, navodeći da mu je sve napakovano, te da je Bašićeva u kritično vrijeme bila pijana prenosi Avaz.

Muslimović je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka. Nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Naime, tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbjednosti 400 KM.

Muslimović je prema optužnici krivično djelo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka – Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.
Prijetnje

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

– Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati – govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu „pežo 607“, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici prenosi Srpskainfo.

Ugriz

No, ni tu nije bio kraj mukama nesrećne žene.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

– Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Vještak

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA
FOTO: NIKOLA MORAČA/RAS SRBIJA

Nesrećna žena je zaprijetila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

– Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije – navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79