Osuđen: Lažni hodža skidanjem uroka prevario građane za najmanje 100.000 kuna

Lažni zagrebački hodža, osuđen je na godinu dana uvjetnog zatvora uz obvezu da oštećenima vrati sav novac koji im je uzeo prevarom. Predstavljao se kao Adem Hodža, a ljude koje je oštetio uspio je nagovoriti na zbilja čudne stvari. Jedan od njegovih ‘klijenata’ bio je i Renato, koji se i navodi u presudi:

“Rekao mu je da skine sliku sa zida, ode do spavaće sobe i uzme sav novac koji ima i stavi na čelo, što je isti i učinio vjerujući da skida uroke, nakon čega se hodža počeo moliti na arapskom jeziku. Potom je Renatu rekao da uzme jastučnicu, stavi sav novac u nju, kao i kruh koji ima kod kuće, tri puta ju zaveže i donese kod stare džamije u Zagrebu”, navodi se u presudi.

Bosanac Zagrepčanima “skidao uroke” pa im uzeo novac, morali i pješice da prave krug po kvartu

Oštećeni je to i uradio, a potom je uzeo jastučnicu i otrčao u nepoznatom smjeru. Jedna od žrtava bila je i Marija, od koje je zatražio dva laptopa i mobitele. Među oštećenim žrtvama je i Mirjana (također iz Zagreba) od koje je lažni hodža otuđio oko 1200 eura i 1700 kanadskih dolara.

Kako će nadoknaditi štetu koju je napravio žrtvama nije poznato.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79