Osuđen Modrić: Bivši fudbaler krao ležaljke za plažu

Josip Modrić (42) osuđen je na uslovnu zatvorsku kaznu zbog krađa u hotelskom kompleksu Falkenstajner resort u Petrčanima.

Bivši fudbalčer Zadra i Rijeke osuđen je na Opštinskom sudu u Zadru za djela protiv imovine koja je počinio prošle godine.

Osuđen je zbog toga što je 12. decembra 2020. krao drvene ležaljke za plažu i stoliće i stolice. Tereti ga se da je iz hotela odvezao trailer slovačkih registracija na kojem se nalazio jet-ski, piše zadarski.hr

Tada je direktoru resorta koji je naišao rekao da ležaljke zapravo vraća, a kad je ovaj sa radnikom izašao iz garaže, Modrić je opet ukrcao ležaljke i stoliće te pokušao izaći iz resorta. Zadržan je na porti i tada je morao vratiti stvari.

Ispočetka je naveo kako se ne osjeća krivim, a kasnije je promijenio stav i priznao krivnju, navodeći kako ne prihvaća imovinskopravni zahtjev oštećenika koji je postavljen u raspravi na iznos od 20.977 eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79