Osuđen Mostarac kojeg su specijalci hapsili nasred ceste u taksiju

Četrdesettrogosdišnji Đenan Golić, kojeg je MUP HNK u junu ove godine, zajedno sa još jednom osobom, uhapsio na sjevernom izlazu iz Mostara u taksiju, osuđen je na tri godine i sedam mjeseci zatvora.

Presuda je rezultat sporazuma o priznanju krivnje koji je optuženi Golić sklopio sa Tužilaštvom HNK, a kojim je priznao krivnju za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Presudu je izrekao Općinski sud u Mostaru.

Optužnicom Tužilaštva HNK Đenanu Goliću je na teret stavljeno da je 13. juna ove godine, u Mostaru, od nepoznate osobe nabavio heroin, koji su pripadnici MUP-a HNK zaplijenili prilikom kontrole taksi vozila u kojem je bio.

Radi se o 1.079 “pizeva”, kao i jednoj plastičnoj bočici u kojoj se nalazila ista droga.

Narednog dana, u pretresu stana koji koristi pronađena je i automatska puška “Crvena zastava”, okvir automatske puške sa 27 metaka, kao i dva okvira sa 57 metaka, te vojni nož od automatske puške, a koje je neovlašteno posjedovao.

– Od Đenana Golića sud je oduzeo pronađenu opojnu drogu, oružje i municiju, te imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu od 850 KM u raznim valutama. Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 13. juna 2020. godine, pa sve do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora – navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79