Nakon kraće svađe i fizičkog obračuna, ubio ga na pijaci

Kantonalni sud Tuzla osudio je 38- godišnjeg Semira Muratovića iz Tuzle na kaznu zatvora od 12 godina zbog ubistva 52- godišnjeg Fikreta Durakovića na pijaci u Tuzli u februaru ove godine.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Tuzla Muratović se  tereti da je 11. februara 2018. godine oko 12 sati  u krugu  „male pijace“ u Tuzli u naselju Brčanska Malta, nakon kraće svađe i fizičkog obračuna,  nožem zadao dva udarca Durakoviću u grudni koš i leđa i usmrtio ga.

 

Poznanici optuženoga i ubijenoga tada su kazali da je Duraković nabavljao robu, cigarete, dok je Muratović bio prodavač na pijaci. Upravo se poslovne razmirice spominju kao mogući motiv zbog čega se Muratović odlučio obračunati s Durakovićem.

Muratović se još uvijek nalazi u pritvoru, a nakon dostavljanja  pismenog otpravka presude, Tužilaštvo će najvjerovatnije izjaviti  žalbu na prvostepenu presudu, saopšteno je iz te institucije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79