Osuđen profesor koji je dirao studente po spolovilima: “Ja sam ugledan HDZ-ovac”

Općinski sud u Osijeku nepravomoćno je osudio Dragana Manojlovića, ljekara u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Dr. Juraj Njavro u Vukovaru i bivšeg profesora na Veleučilištu Lavoslav Ružička, zbog silovanja u pokušaju i bludnih radnji protiv jedanaest osoba.

Manojloviću je sud izrekao ukupno šest godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zakona od tri i po godine. Kazna je nepravomoćna i sad se čeka presuda višeg suda.

“Želi me se uništiti kao političara”
U svojoj je obrani Manojlović, koji je član HDZ-a, tvrdio da je čitav ovaj postupak osmišljen “kao pakleni plan” da ga se “uništi kao liječnika, znanstvenika, supruga i oca dvoje djece te političara”.

– Unatoč njihovim nastojanjima da me eliminiraju kao predavača, supruga, oca, člana HDZ-a, uglednog i dobrog člana ovog društva, ja i dalje radim kao liječnik, doktor sam znanosti, operiram i liječim ljude, pišem znanstvene radove koje objavljujem o prestižnim znanstvenim časopisima, rekao je Manojlović.

– Posebno želim naglasiti da sam izrazito heteroseksualno orijentirana osoba i da imam odbojnost prema homoseksualnim odnosima, tvrdio je Manojlović i naglasio da ga niti jedna studentica nije prijavila te da se pacijenti nikad nisu žalili na njega, piše Index.hr.

Prijavilo ga 11 studenata
Ljekara je za napastovanje prijavilo 11 studenata fizioterapije na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Devet studenata prijavilo je da je Manojlović za vrijeme ispita sjeo pored njih te im jednom rukom pisao pitanja na koja nisu znali odgovor, a istovremeno im drugom rukom prelazio preko noge i dodirivao spolovilo.

Jednog od studenata Manojlovića je u oktobru 2015. napastovao u ambulanti dok mu je pregledavao preponski bruh. Studentu je prvo rekao da skine odjeću sa sebe, nakon čega ga je rukama dirao po spolnom organu i testisima. Potom mu je rekao da legne na krevet na trbuh, što je student i učinio, pa mu je potom namazao gel po stražnjici i rukama mu masirao stražnjicu i prepone.

Ponovo mu je rekao da se okrene na leđa te ga je rukama na koje je stavio gel dirao po spolovilu i testisima, povlačeći mu spolovilo prema gore i dolje i pri tome ga zadovoljavao. Student je nakon toga ustao i krenuo se obrisati, a liječnik je kleknuo ispred njega te mu vodom oprao spolovilo i obrisao ga ručnikom.

Još jednog studenta je za vrijeme pregleda ozljede na ramenu pokušavao dirati po spolovilu i stražnjici, ali se student svaki put izmaknuo.

“Ja sam ugledan član HDZ-a, studentima su platili”

Manojlović je na sudu tvrdio da se protiv njega vodi montirani postupak koji je pokrenuo njegov kolega s kojim je došao u sukob zbog svoje kandidature za dekana Veleučilišta.

 – Meni kalvarija započinje u mjesecu maju 2015. kada je raspisan natječaj za dekana Veleučilišta gdje sam ja kao ugledan član moje stranke HDZ-a bio predložen za kandidata, čime sam došao u izravan sukob sa kandidatom koalicije SDP i HNS, tvrdio je Manojlović u svojoj odbrani.

Tvrdio je i da su iskazi studenata previše slični, lažni i kontradiktorni te da su studenti za svoje iskaze dobili po 500 kuna.

Sudac: Kakav je to montirani proces koji se vodi osam godina?

Sudac se u presudi pita kakvo bi to montirano suđenje bilo koje traje gotovo osam godina i u kojem obrana višekratno i višesatno ispituje sve svjedoke i oštećenike.

 – Kakvo je to montirano suđenje u kojem bi optuženik zbog navodnog sukoba s tadašnjim dekanom jednog veleučilišta u pravosudnu farsu uspio upregnuti dvije policijske uprave, dva državna odvjetništva i dva općinska suda?

Na kraju, kakvo je to montirano suđenje ‘neprijatelju Veleučilišta Lavoslav Ružička’ koji osam godina nakon podizanja optužnice i dalje neprestance radi kao liječnik i javno djeluje te niti jednog dana nije bio lišen slobode (nije mu određen istražni zatvor, iako ga je mnoštvo oštećenika teretilo za spolnu zlostavu na poslu i u vezi posla). Zapravo jedini odgovor bi bio da je ovaj postupak prilično loše montiran, napisao je u presudi sudac Ivan Sajter.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79