OSUĐEN SIN DELAGATA SNSD U VIJEĆU NARODA RS: LUKIĆU DVIJE GODINE ZATVORA ZBOG NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO PJEŠAK

Stefan Lukić iz Doboja u Vrhovnom sudu Republike Srpske pravosnažno je osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak Marija Dević (53).

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je vijeće odbilo kao nesonovane žalbe odbrane i tužilaštva i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju.

Stefan je sin Jasne Lukić bivšeg poslanika SNSD u Narodnoj skupštini RS, a sada delagata u Vijeću narodu RS.

Prema presudi, Lukić je 5. juna 2015. godine oko 21.15 časova, vozeći Opel Astru, izazvao saobraćajnu nesreću u centru Doboja prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu.

U vrijeme nesreće bio pijan i u krvi je imao 1,32 promila alkohola, a vozio je 75,3 kilometra na čas, iako je na tom dijelu puta ograničenje bilo 50 kilometara na čas.

Vozilom je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu na raskrsnici ulica Cara Dušana, Svetoga Save i Kralja Dragutina u centru Doboja i udario u  Mazdu.  Od udara se Astra se zarotirala i zanijela ulijevo, a potom naletjela na ivičnjak i trotoar. Tom prilikom zadnji lijevi dio automobila udario je Devićevu koja je isti dan preminula u bolnici u Doboju.

(Hayat / Foto: RAS Srbija)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79