Osuđena kućna pomoćnica Tarika i Lejle Filipović

Općinski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio Anicu Jurilj, kućnu pomoćnicu bračnog para Tarika i Lejle Filipović, na godinu dana iza rešetaka.

Presuda se neće izvršiti ukoliko Jurilj u naredne tri godine ne počini isto ili slično djelo. S druge strane, Tužilaštvo je predlagalo beuzvjetnu kaznu za Jurilj.

Presuda je donesena dvije i po godine od podizanja optužnice. Prema navodima iz optužnice, Jurilj je, dok je čistila kuću voditelju, otuđila vrijedan nakit i novac.

Sud je ujedno naložio Jurilj da po pravomoćnosti presude supružnicima Filipović mora vratiti zlato, 1.000 kuna (skoro 300 KM), a Tarikovoj punici 1.567 kuna (više od 600 KM) te 567 kuna (oko 150 KM) kao protuvrijednost otuđenih 100 kanadskih dolara.

Za ostatak imovinskog zahtjeva, jer su Filipovići nakit procijenili na 150.000 kuna (6.000 KM), bitku će po odluci suda morati nastaviti u parnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79