Osuđeni bh. ISIL-ovac uhapšen zbog pljačke benzinske pumpe u Ilijašu, koristio gasni pištolj

Almir Džinić, bivši pripadnika ISIL-a, koji je boravo na sirijskom ratištu, uhapšen je prekjučer zbog razbojništva u naselju Srednje kod Sarajeva, tačnije pljačke benzinske pumpe INA, potvrđeno je za “Avaz”

On je avgustu 2016. godine osuđen na godinu zatvora zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe, a u Siriji je proveo skoro tri godine. Prije toga, živio je u Gornjoj Maoči, a bio je sljedbenik sada najtraženijeg bh. teroriste Nusreta Imamovića. Osuđen je nakon priznanja krivice.

Informaciju o hapšenju Džinića potvrdili su za “Avaz” u Tužilaštvu KS.

Kako nam je potvrdila Azra BAvčić, osim Džinića, uhapšeni su i Abaz Sadiković i Esad Hasanbašić i trenutno se nalaze na zadržavanju u prostorijama Tužilaštva.

Ranije su iz MUP-a sapćili da su dvije osobe, uz prijetnju pištoljem, u ponedjeljak oko sedam sati, opljačkale benzinsku pumpu INA u Srednjem, Općina Ilijaš. Oni su prilikom razbojništva koristili gasni pištolj.

– Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju”, piše u izvještaju MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79