Osuđeni ubica nabavljao drogu, ljubavni par je prodavao

Kada je riječ o uhapšenima u akciji, većina ih je godinama poznata policiji po krivičnim djelima, za šta su osuđivani. Među njima je i bivši policajac Malić, koji je takođe više puta do sada osuđivan

Osuđeni ubica Savo Čolić (32) bio je organizator kriminalne grupe koja je razbijena velikom policijskom akcijom „Kavez“, izvedenom u nedelju u više gradova Republike Srpske, piše portal Srpskainfo.

Podsjetimo, Čolić je već odslužio zatvorsku kaznu od 12 i po godina zatvora zbog ubistva Milorada Samardžije, prilikom pokušaja pljačke njegove kuće 2009. u banjalučkom naselju Tunjice.

Osim Čolića, u ovoj akciji uhapšeni su Dragan Narančić, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Bojan Mudrinić, Goran Mirković, Radovan Stanković, Vinko Đurić, Vladimir Malić, Marija Bujak, Milorad Zurnić, Milenko Samardžić, Miladinko Malić i Marko Miljević.

Nakon kriminalističke obrade Tužilaštvu su danas predati Čolić, Narančić, Glušica, Stanković i Đurić.

Dobro upućen izvor u ovu istragu pojasnio je da je policija prikupila informacije da je Čolić duže vremena nabavljao veće količine heroina, kokaina i marihuane.

– Čolić je zatim drogu skladištio na skrivenim mestima, a potom organizovao mrežu daljih preprodavača. Drogu su uzimali od njega i zatim prodavali korisnicima na području Banjaluke – pojasnio je naš sagovornik.

U toj grupi preprodavača posebno su se isticali Dragan Narančić i njegova djevojka Lora Glušica.

– Narančić je, po ugledu na Čolića, takođe organizovao svoju grupu dilera, koji su radili za njega i prodavali drogu zavisnicima na ulicama Banjaluke – ističe pomenuti sagovornik.

On je dodao da je policija takođe utvrdila da je Lora Glušica kupovala drogu od njih dvojice i prodavala korisnicima.

Izvor otkriva i da je Lora jedno vrijeme radila kao medicinska sestra u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjoj Luci.

Kada je u pitanju Radovan Stanković, on se takođe sumnjiči da je prodavao drogu na području Banjaluke.

– Stanković je drogu nabavljao od Vinka Đurića, a koji je do marihuane i spida dolazio na području Doboja. Đurić je, osim Stankoviću, drogu prodavao i drugim zavisnicima u Doboju – ističe izvor Srpskainfo.

Portparolka MUP RS-a Danica Gnjatović je rekla da se uhapšeni sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

– U okviru akcije „Kavez“ evidentirano je ukupno 18 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga. Pretresi su obavljeni na 13 lokacija u Banjoj Luci, Doboju, Bijeljini i Zvorniku, gdje su pronađeni predmeti koji će se koristi kao dokaz u daljem krivičnom postupku – pojasnila je Gnjatić.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da akcija traje još od augusta prošle godine.

– Akcija je započeta primjenom posebnih istražnih mjera i radnji. Policija je duže vremena pratila osumnjičene i prikupljala dokaze o njihovim kriminalnim radnjama. Tokom tog perioda prikupljen je veći broj dokaza koji potvrđuju da su uhapšeni duži period prodavali drogu – rekao je sagovornik.

Kada je riječ o uhapšenima u akciji, većina ih je godinama poznata policiji po krivičnim djelima, za šta su osuđivani. Među njima je i bivši policajac Malić, koji je takođe više puta do sada osuđivan.

Policija je prilikom pretresa pronašla oko 300 grama marihuane, deset grama heroina, kao i 24 mililitra tečnog metadona.

– Osim droge, oduzeta su i četiri pištolja, oko 2.000 maraka i 2.400 eura. Policija je pronašla i oduzela više digitalnih vaga za precizno mjerenje, ali i veći broj drobilica za mrvljenje marihaune – pojasnio je izvor Srpskainfo.

On je dodao da je pronađeno i više mobilnih telefona, sim kartice, kao i nekoliko rokovnika.

Kada je riječ o oduzetom novcu, sumnja se da potiče od prodaje droge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79