Osuđenik za pokušaj likvidacije sjekirom Milorad Dafunić s nanogicom pobjegao iz Vareša

Osuđenik za pokušaj ubistva sjekirom komšije Milorad Dafunić iz mjesta Brgule, općina Vareš, uhapšen je jučer u Sarajevu brzom intervencijom interventne jedinice KPZ Sarajevo i policijske stanice Vareš na području Kantona Sarajevo, jer je napustio mjesto prebivališta odlukom suda u Visokom, saznaje “Avaz”.

Dafunić je, koji je osuđen na godinu zbog pokušaja ubistva te kojem je sud u Visokom umjesto izdržavanje kazne u zatvoru omogućio korištenje nanogice, pobjegao jučer iz sela Brgule i uputio se za Sarajevo.

On je, nakon što su u KPZ Sarajevo uočili da je napustio lokaciju koja mu je određena odlukom suda, lociran i uhapšen iza 12 sati.

“Avaz” saznaje da je prije hapšenja Dafunić ponovo prijetio komšiji da će ga ubiti, a jučer mu je određen pritvor i smješten je u KPZ Sarajevo. Uhapšen je zahvaljući patrolnom vozilu KPZ Sarajevo koje prati osuđenike putem specijalnog signala.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79