Osuđivani nasilnik Samir Mrgić iz Travnika kažnjen sa 18 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji

Travničanin Samir Mrgić, koji je već ranije osuđivan za seksualno nasilje, proglašen je krivim u Općinskom sudu u Travniku za krivično djelo bludne radnje. Sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci, nakon što je 53-godišnji Mrgić priznao krivicu u sklopljenom sporazumu sa Kantonalnim tužilaštvom Srednjobosanskog kantona.

Prema informacijama Oslobođenja, Mrgić je optužen da je počinio djelo bludne radnje 7. oktobra prošle godine u periodu od 11 do 13 sati u Travniku. Prema navodima iz optužnice, on je pozvao oštećenu osobu, koja je bila njegova poznanica i čistila mu stan, da ga izmasira. No, situacija se okrenula kada je Mrgić izvršio bludne radnje nad oštećenom protiv njene volje i uz jasno izrečenu zabranu.

Mrgić je bio osuđivan i ranije zbog sličnih krivičnih djela. U 2016. godini, Kantonalni sud u Novom Travniku ga je osudio na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog silovanja 15-godišnjakinje. Taj slučaj se dogodio 2012. godine kada je Mrgić iskoristio svoj odnos s roditeljima djevojčice kako bi je doveo u svoj stan i izvršio seksualno nasilje.

Ovaj slučaj dodatno ističe važnost rigoroznih mjera pravosudnog sistema u suočavanju sa seksualnim nasiljem i zaštitom žrtava. Kazna zatvora od 18 mjeseci koju je Samir Mrgić dobio za svoje nedopustive postupke predstavlja korak prema osiguravanju pravde i odvraćanju potencijalnih počinitelja od takvih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79