Osuđivani nasilnik Samir Mrgić iz Travnika kažnjen sa 18 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji

Osuđivani nasilnik Samir Mrgić iz Travnika kažnjen sa 18 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji


Travničanin Samir Mrgić, koji je već ranije osuđivan za seksualno nasilje, proglašen je krivim u Općinskom sudu u Travniku za krivično djelo bludne radnje. Sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci, nakon što je 53-godišnji Mrgić priznao krivicu u sklopljenom sporazumu sa Kantonalnim tužilaštvom Srednjobosanskog kantona.

Prema informacijama Oslobođenja, Mrgić je optužen da je počinio djelo bludne radnje 7. oktobra prošle godine u periodu od 11 do 13 sati u Travniku. Prema navodima iz optužnice, on je pozvao oštećenu osobu, koja je bila njegova poznanica i čistila mu stan, da ga izmasira. No, situacija se okrenula kada je Mrgić izvršio bludne radnje nad oštećenom protiv njene volje i uz jasno izrečenu zabranu.

Mrgić je bio osuđivan i ranije zbog sličnih krivičnih djela. U 2016. godini, Kantonalni sud u Novom Travniku ga je osudio na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog silovanja 15-godišnjakinje. Taj slučaj se dogodio 2012. godine kada je Mrgić iskoristio svoj odnos s roditeljima djevojčice kako bi je doveo u svoj stan i izvršio seksualno nasilje.

Ovaj slučaj dodatno ističe važnost rigoroznih mjera pravosudnog sistema u suočavanju sa seksualnim nasiljem i zaštitom žrtava. Kazna zatvora od 18 mjeseci koju je Samir Mrgić dobio za svoje nedopustive postupke predstavlja korak prema osiguravanju pravde i odvraćanju potencijalnih počinitelja od takvih djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija