Osumnjičen da je oštetio banku za 83.000 KM

Prijedorska policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv Prijedorčanina čiji su inicijali Z.Z /48/ zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđih prava i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje, kojima je banku oštetio za oko 83.000 KM.

U saopštenju iz Policijske uprave Prijedor navodi se da se osumnjičeno lice tereti da je od 11. septembra do 19. oktobra 2017. godine, iz službenih prostorija firme iz Prijedora, kao vlasnik i direktor, otuđio komoru za lakiranje vozila i radni sto za razvlačenje vozila, a na kojima je banka imala založeno pravo na osnovu ugovora o zalogu na pokretnim stvarima.

“U poslovnim knjigama u kojima se predmetna imovina vodi kao osnovno sredstvo firme, nije evidentirao podatak da imovina nije više u vlasništvu firme, kupcu nije izdao račun o prodaji, a dobijeni novčani iznos nije prikazao u poslovnim knjigama”, navodi se u saopštenju iz policije.

Na ovaj način, osumnjičeni je počinio krivična djela oštećenje tuđih prava i povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje, dok je banku oštetio za novčani iznos od oko 83.000 KM.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79