Osumnjičen da je zlostavljao djevojke od 2008. godine: Novi jezivi detalji iz istrage protiv učitelja glume Miroslava Aleksića

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik školice glume koji je osumnjičen za silovanje ili polno uznemiravanja svojih učenica, tereti se da je u periodu od 2008. do 2020. godine seksualno zlostavljao šest djevojaka. Sve one su ga prijavile policiji, saznaje Blic.

Prvi slučaj se navodno dogodio još 2008. godine, a periodi za koje su učenice optužile Aleksića jasno se može podijeliti u dva dijela: od 2008. do 2013. i poslije 2018. godine. S obzirom na to da ne postoji nijedna prijava za punih pet godina, od 2013. do 2018, a osnovano se sumnja da je bilo još napastvovanih djevojaka, policija je pozvala sve žrtve da se jave u prostorije Policijske uprave za grad Beograd, u Bulevaru despota Stefana 107.

Prema informacijama koje je objavio Blic, Aleksić se tereti za osam pojedinačnih silovanja svojih učenica – neke od njih je navodno silovao više puta – dok je čak sedam puta, kako se osnovano sumnja, izvršio krivično djelo polnog uznemiravanja. Zakon definiše polno uznemiravanje kao svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvrjedljivo okruženje.

Mika Aleksić se krivičnom prijavom tereti da je djevojke, dok su bile maloljetne, obljubio uz pijretnju, a osnovano se sumnja da je prvu žrtvu seksualno zlostavljao još 2008. godine.

“Osumnjičen je da je godinu dana kasnije seksualno zlostavljao još jednu devojku. Sledeća žrtva koja ga je prijavila navela je da ju je u periodu od 2012. do 2013. godine napastvovao čak četiri puta. Isto toliko puta je, navodno, 2013. godine zlostavljao još jednu devojku”, kazao je izvor Blica dobro upoznat sa slučajem.

Da li je u periodu od 2013. do 2018. godine bilo još žrtava u ovom trenutku nije poznato, jer ga do sada još ni jedna djevojka nije prijavila za taj period.

Kako saznaje Blic, peta i šesta djevojka su prijavile da ih je Aleksić napastovao od 2018. do 2020. godine.

“Djevojka koja je nastavnika glume prijavila da je trpela zlostavljanje u periodu od 2018. do 2019. godine navela je da ju je Aleksić zlostavljao čak četiri puta. A tokom 2020. godine je, navodno, našao novu žrtvu, koja je navela da je kroz pakao prošla samo jednom”, rekao je izvor Blica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79