Osumnjičen za pljačku banke u Lukavcu: Ko je bivši specijalac Dragoslav Tanasković

Tanasković je, kako saznajemo, prije nekoliko godina napustio posao u MUP-u TK da bi radio u zemljama Bliskog istoka, a nakon nekoliko godina provedenih tamo vratio se u Tuzlu

Bivši specijalac MUP-a Tuzlanskog kantona, sada zaposlenik Elektrodistribucije u Lukavcu, Dragoslav Tanasković iz Tuzle osumnjičen je za pljačku više od 30 hiljada maraka iz poslovnice “Sparkasse banke” u Lukavcu, saznaje Faktor.

Policija i tužilaštvo sumnjiče ga da je prekjučer oko 14.10 sati, maskiran i naoružan ušao u prostorije banke, poprskao zaštitara suzavcem, prišao pultu, odgurnuo radnice banke i ukrao novac koji se nalazio ispod pulta. Prema informacijama iz banke, odnio je između 32 i 36 hiljada maraka.

Navodno je Tanasković navraćao u spomenutu poslovnicu banke u Lukavcu i raspitivao se za kredit, a dok je to radio “snimao” je situaciju i planirao razbojništvo. Uhapšen je nedugo nakon pljačke koju je počinio.

Tanasković je, kako saznajemo, prije nekoliko godina napustio posao u MUP-u TK da bi radio u zemljama Bliskog istoka, a nakon nekoliko godina provedenih tamo vratio se u Tuzlu. Nakon toga zaposlio se Elektrodistribuciji u Lukavcu.

Mnogi u Tuzli koji ga poznaju u nevjerici su primili vijest da je bio spreman na ovako nešto. O motivima se za sada nagađa, a mnogi govore da iza svega stoje dugovi.

U Tužilaštvu TK niko danas nije bio dostupan da ponudi zvanične informacije o ovom slučaju. Za očekivati je da za Tanaskovića bude predloženo određivanje pritvora.

Izvor:   Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79