Osumnjičeni maloljetnici: Napali policiju i kamenjem gađali stanicu

Dva maloljetnika uhapšena su u subotu u Laktašima zbog sumnje da su pod dejstvom droge i alkohola napali policajce i kamenom gađali policijsku stanicu, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Naime, kako navode iz policije, policijski službenici su obavljajući redovne zadatake u ulici Karađorđeva u Laktašima uočili dvije osobe koje se tuku, a potom im naredili da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira na šta su se oglušili i počeli da vrijeđaju policajce.

“Potom je jedno nepoznato lice napalo policijskog službenika zadavši mu više udaraca nogama u predjelu tjela, nakon čega je lišeno slobode. U toku lišenja slobode prišlo je drugo nepoznato lice koje fizički napalo policijskog službenika zadavši mu više udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, nakon čega je pobjeglo sa lica mjesta. Potom je došlo ispred Policijske stanice Laktaši, noseći dva kamena u ruci, te je jedan kamen bacilo u pravcu zgrade policijske stanice, i tom prilikom je došlo do oštećenja vanjskog zida zgrade, a drugi kamen prema policijskim službenicima. Nakon čega je lišeno slobode”, precizirano je u saopštenju.

Urađen je alko-test i kod jednog maloljetnika je utvrđeno 1,55 g/kg alkohola u organizmu i kod drugog 1,18 g/kg alkohola u organizmu, navodi se iz policije.

Takođe, Izvršeno je testiranje na prisustvo droge u organizmu, i kod oba maloljetnika je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu.

Oni se sumnjiče da su počinili krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Obaviješten je i Centar za socijalni rad Laktaši.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79