Osumnjičeni Senad Šabić: Žao mi je što se ovo desilo

– Izrazio bih porodici saučešće, da se supruga Čardakovića oporavi. Žao mi je što se ovo desilo- kazao je Senad Šabić danas na sjednici u Kantonalnom sudu u Sarajevu gdje je razmatran prijedlog da se njemu, njegovom sinu Aldinu Šabiću i Hamedu Šutroviću koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva u Ahatovićima, produži pritvor za naredna dva mjeseca.

Oni se sumnjiče da su prije mjesec u saizvršilaštvu ubili Midhata Čardakovića koji je izboden nožem te pokušali ubiti njegovu suprugu Adisu.

Branioci Sanada i Aldina Šabića istakli su da je prijedlog Tužilaštva KS neosnovan. Branilac Aldina Šabića ukazao je da dokazi ne upućuju da je njegov branjenik bio direktni izvršilac. Pronađeni kuhinjski noževi nisu još vještačeni te nije utvrđeno ko ih je koristio. Ukazao je da izjava Hameda Šutrovića nije pouzdana, jer osumnjičeni želi isključiti vezu s krivičnim djelom, piše Avaz.

Branilac Hameda Šutrovića, advokat Aleksandar Remić, također je zatražio da se odbaci prijedlog tužilaštva tvrdeći da ne postoje indicije da je njegov branjenik učestvovao u izvršenju krivičnog djela. Napomenuo je da Šutrovića svjedoci u svojim izjavama ni ne pominju.

– Porodici sabur- obratio se kratko Hamed Šutrović sudskom Vijeću.

Vijeće Kantonalnog suda kojim je predjedavala sutkinja Elvira Begović naknadno će saopćiti odluku. Trojica osumnjičenih danas su dovedena iz KPZ Zenica gdje su smješteni u pritvorskoj jedinici.

Senad Šabić

Prema navodima Tužilaštva KS, kobne noći 12. avgusta poslije 23 sata došlo je do svađe ispred kuće Šabića u ulici Ranovačka u sarajevskom naselju Ahatovići, nakon čega su osumnjičeni otišli pred kuću nastradalog Čardakovića.

Verbalno, a potom fizički napali su Čardakovića. Tužilaštvo tvrdi da su ga usmrtili na način da je Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio povrede Čardakoviću na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini. Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad i Hamed Šutrović su Čardakovića držali, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se.

Zbog toga su sva trojica osumnjičena za ubistvo u saizvršilaštvu kao i za pokušaj ubistva Čardakovićeve supruge Adise koja je nožem ubodena u leđa kada je dotrčala da pomogne suprugu.

Senad Šabić prolazi kroz kaznenu evidenciju MUP-a ZDK, dok ostala dvojica do sada nisu osuđivana.

– Smatraman da ne postoje razlozi za produženje pritvora mom branjeniku Hamedu Šutrovići iz razloga što, kako je danas viđeno na sjednici Vijeća za produženje pritvora, ne postoji osnovana sumnja da je on počinio to krivično djelo, jer iz iskaza svih svjedoka proizilazi da on uopšte nije bio tu. Zbog toga se odbrana protivila produženju pritvora i u toku dana očekujemo odluku Suda- kazao je za “Avaz” Šutrovićev advokat Aleksandar Remić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79